Vyhledávání


Kontakt

Hazard-cdc
Budovatelů 339
Velká Polom
Ostrava

Tel.: +420 606 394 600
hazard.cdc@seznam.cz

Informace pro sponzory najdete ZDE

Léto, Egypt, tanec!!!

06.12.2011 12:28

 

A máme za sebou další událost, o které by stálo za to něco napsat!!! Ve druhé polovině července jsme absolvovali letní taneční soustředění, opět v Budišově nad Budišovkou.

Kdo byl s námi, zažil báječných 11 dní, kdo nebyl, může jen a jen litovat. A že je čeho!!!

Celý tábor se nesl v duchu starověkého Egypta. Veškeré soutěže (pro připomenutí to byla například Faraonova pomsta, Magie, Ariadnina nit, Mravenci, Záplavy, Rybičky a kameníci) byly laděny do této tématiky, stejně jako oblečení, které jsme si sami vyráběli, a scénky, jež dětem měly přiblížit život v těchto kouzelných dobách.

Ale hezky popořádku. Děti se na 11 dní staly obyvateli tří egyptských měst – Avarisu, Tanisu a Busrisu. Jejich vládkyněmi byly Thete (Adélka Lubojacká), Vetep (Veverka) a Lapi (Lucik). Mezi další důležité osobnosti našeho Egypta patřila lékárnice Anchesenamon (Hanka), Nejvyšší Rádce (Martin) a poradce Nejvyššího Rádce Lisimba (Lukin Vašák).
Cílem celého snažení všech našich Egypťanů bylo dosáhnout mumifikace. K tomu bylo potřeba získat několik drahocenných předmětů – svitky s posmrtnými texty, vonné masti, skaraby a šperky, zlato, potravu, stavební materiál, obvazy a kanopy. Také bylo třeba znát egyptské písmo a něco z tehdejší starověké mytologie a náboženství.

Nejvíce předmětů - a také nejvíce slávy a pokladů - získalo červené družstvo z města Tanisu. Mumifikační rituál však byl připraven jen pro jednoho nejlepšího z každého oddílu. Ze žlutého Avarisu byla mumifikována Lucajda, z červeného Tanisu Mája a ze zelené Busrisu Janča.

Celý rituál se dá jen těžko popsat slovy!!! Byl tajemný, plný záhadných úkolů, a jeho poslední část – vážení srdce – zažily pouze naše tři nejlepší. Jejich srdce byla čistá a bez hříchu, a proto jim Bůh podsvětí Anubis dal možnost vrátit se na Zem.

Jako závěrečná oslava nás čekala dechberoucí ohňová show v podání Martina a Lukiho.

Náplní tábora ale nebylo jen si hrát. Absolvovali jsme zhruba 13 tanečních bloků, ať už country, stepu nebo taneční průpravy či dramatiky, a jako každý rok na soustředění jsme udělali velký kus práce. Děti odjížděly plny nejen „egyptských“ zážitků, ale především se i maximálně připravily na přicházející náročný nový školní rok.

Nesmíme ale ještě zapomenout na tradiční klubovou soutěž, která se letos nesla v duchu Hledání talentů.

K prvnímu místu se probojovalo duo Katka Pazdírková a Terka Němcová, druhé místo obsadily Anička Valková a Janča Orlíčková a velmi krásné třetí místo připadlo Peťce Smržové. Všem ještě jednou moc gratulujeme!!!!

Všechny kladné i záporné ohlasy si rozhodně nenechávejte pro sebe a pište a pište, co hrdlo ráčí – pro tyto účely jsme pod článek přidala diskusní fórum!!!!

No nic, těším se na Vás v září, drazí moji!!!!

Váš Luc!k